Kodune keedukreemiga tort – Eesti iseseisvuspäeva tort

Biskviit

9 õnneliku kana muna

120 g suhkrut

150 g nisujahu

Valmistamine:

1) Eraldage munavalged munakollastest.

2) Kloppige vispliga tugevaks vahuks. Lisage munakollastele suhkur ja vahukoor, seejärel lisage jahu ja vahustage.

3) Segage munavalged kergelt munakollastega, küpsetage 180 kraadi juures umbes 10-12 minutit.

Lõigake küpsenud biskviit kolmeks kihiks.

Keedukreem

500 ml piima

4 õnneliku kana muna

400 g võid

150 g suhkrut

180 g jahu

Vanillisuhkrut

Valmistamine:

1) Vahustage munad suhkruga, lisage jahu.

2) Laske piim keema ja lisage vahustatud segu. Segage, kuni segu on ühtlane.

Laske jahtuda ja lisage vahustatud või.

Pohlamoos

400 g pohli

70 g suhkrut

50 g maisitärklist

Valmistamine:

Keetke pohli veidi suhkruga. Lisage maisitärklis, segage, kuni tekib meetaoline konsistents.

Koogi valmistamine:

Asetage biskviit alusele, määrige sellele moosi ja seejärel kreemi. Korrake sama kaks korda. Kaunistage kook marjade ja kreemiroosidega.