Südamlik valge šokolaadi toorjuustukook tumeda šokolaadi katte ja vaarikatega

Sõbrapäev on kohe saabumas ja igaüks, kes oma armsatele soovib sel päeval midagi meeldejäävat pakkuda, on kindlasti heade ideede ootel ja otsingul. Üks maitsev, külluslik ja, loomulikult isetehtud kook sobib sellist päeva hästi vääristama. Suu on magus, süda õnnest pungil ja elu igati nautimisväärne.

Sõbrapäevakoogi võid valmistada Emile Henry ajatusse punasesse koogivormi. Sellised koogivormid peavad vastu ajaproovile ja lugematutele kasutuskordadele. Kusjuures küpsetushuvilisest sõbrale sobib selline puna-punane vorm hästi ka kingituseks. Parim valik erineva suuruse ja kujuga vormi ootab sind Kulp kaupluses.

Sellise mitmekihilise koogi valmistamine ei ole keeruline. Täpsemad õpetused leiad siitsamast.

Kihiline valge šokolaadi toorjuustukook tumeda šokolaadi katte ja vaarikatega

24-26-cm koogivorm

Kogus: 8-10-le

Koogipõhi:

3 dl speltajahu

100 g võid

1 dl pruuni suhkrut

veidi soola

vajadusel veidi vett

Vaarikakiht:

200 g vaarikamoosi (kui kasutad toorvaarikamoosi, paksenda seda tärklisega)

Valge šokolaadi ja toorjuustutäidis:

200 g valget šokolaadi

200 g toorjuustu, toasoojana

2 dl 35%-list koort, vahustatuna

laimimahla

Tumeda šokolaadi kiht:

100 g tumedat šokolaadi

50 g 35%-list koort

kaunistamiseks vaarikaid

Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis speltajahu, suhkur, või ja sool ühtlaseks. Kui segu jääb liiga kuiv, lisa veidi külma vett ja töötle, kuni moodustub ühtlane tainapallike. Suru tainas ca 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10 minutit, kuni taina pind on kuivaks tõmbunud. Tõsta ahjus ja jahuta.

Valmista valge šokolaadi-toorjuustukiht. Sulata tükeldatud valge šokolaad vesivannil. Sega toasooja toorjuustuga kokku, kuni moodustub ühtlane mass. Lisa ettevaaltikult vahustatud koor ning laimimahl ja sega rahulikult ühtlaseks. Kalla eelküpsetatud tainapõhjale ja silu ühtlaseks. Aseta külma tunniks-paariks.

Tumeda šokolaadi kihi jaoks sulata tume šokolaad koos koorega ühtlaseks. Kalla tahenenud valge šokolaadi kihi peale ja silu ühtlaseks. Lase taheneda. Serveerides lisa koogile külmutatud või värskeid vaarikaid.